Yoghurtpudding met sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Yoghurtpudding met sinaasappel
Stap 1
Extra benodigdheden: een hoog glas (inhoud 150 ml) per persoon.
Stap 2
Vet de glazen in.
Stap 3
Week de gelatine tien minuten in koud water.
Stap 4
Rasp de schil van een sinaasappel.
Stap 5
Schil alle sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op.
Stap 6
Knijp ook het sap uit de velletjes.
Stap 7
Laat het sap met de rasp in een steelpan twee tot drie minuten zachtjes koken.
Stap 8
Schenk 100 ml ingekookt sap in een wijde kom.
Stap 9
Los de uitgeknepen gelatine en de suiker al roerend op in dit sap.
Stap 10
Laat tien tot vijftien minuten afkoelen tot het geleiachtig wordt.
Stap 11
Meng de honing en sinaasappelpartjes door het resterende sap en laat tot gebruik op een koele plek staan.
Stap 12
Roer de yoghurt door het sap met gelatine tot een egaal mengsel.
Stap 13
Schenk in de glazen.
Stap 14
Laat de puddinkjes in de koelkast in een uur stevig worden.
Stap 15
Garneer met sinaasappelpartjes en chocoladerasp.
