Zalm met kruiden-notenkorst en truffel
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalm met kruiden-notenkorst en truffel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de boterhammen tijdens het voorverwarmen in de oven.
Stap 2
Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Doe voor de kruidenkorst de geroosterde boterhammen samen met de peterselie, tijm, halve teen knoflook, hazelnoten en 3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine. Maal tot kruim en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Verdeel de zalmfilet in vier gelijke stukken en leg met de velkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het kruiden-notenkruim over de zalm en duw goed aan. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Stap 4
Schil ondertussen de wortel, halveer en snijd in plakken. Snijd de plakken in dunne reepjes (julienne). Doe hetzelfde met de courgette. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rest van de knoflook fijn.
Stap 5
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wortel, courgette en paprika met de knoflook 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng de mayonaise met 2 eetlepels water.
Stap 6
Verdeel de groenten over de borden en leg de zalm erop en besprenkel met de black truffle mayonaise. Serveer direct. Lekker met een schijfje citroen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie624 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten15 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
