Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalm met sriracha en sperziebonen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalm met sriracha en sperziebonen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Stap 2
Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de sperziebonen 3 minuten. Giet af.
Stap 3
Meng intussen de sriracha, de honing, het limoensap en -rasp in een kommetje.
Stap 4
Leg de sperziebonen in een ovenschaal. Dep de zalmfilets droog en leg op de sperziebonen. Bestrijk de zalm met een kwast met de srirachasaus. Bak 15 minuten in de oven.
Stap 5
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de borden en schep er de sperziebonen en zalmfilet over.
Aanvullende benodigdheden
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie634 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten83.3 g
- Vet15.4 gWaarvan verzadigd3.3 g
Trefwoorden
