Zalmfilet met mozzerella uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmfilet met mozzerella uit de oven
Stap 1
Extra benodigdheden: lage ovenschaal, ingevet en een blender.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 4
Wrijf de zalmfilets in met zout, versgemalen peper en 2 eetlepels sinaasappelsap en leg ze met de roze kant naar boven naast elkaar in de ovenschaal.
Stap 5
Snijd de tomaten in stukjes en meng ze in een kom met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel sinaasappelrasp.
Stap 6
Verdeel de helft van de tomaat rond de zalm en schenk er wat sinaasappelsap over.
Stap 7
Dep de bol mozzarella droog.
Stap 8
Snijd de mozzarella in blokjes, schep ze door de resterende tomaat en verdeel dit mengsel over de zalm.
Stap 9
Bak de zalm met de tomaat in de oven in circa 20 minuten gaar en laat de mozzarella smelten en iets kleuren.
Stap 10
Pureer het basilicum met de olijfolie en wat zout en peper in de blender tot een fijne basilicumolie.
Stap 11
Sprenkel de basilicumolie direct uit de oven over de zalm en tomaat.
Stap 12
Lekker met tagliatelle of pasta.
Stap 13
Menusuggestie voor: salade van sperziebonen, maïs (blik) en tonijn op olie met een vinaigrette.
Stap 14
Na: aardbeiensoep van gepureerde aardbeien met een bolletje vanille-ijs, reepjes basilicum en geraspte limoen.
