Zalmquiche met paprika, venkel en zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmquiche met paprika, venkel en zalm
Stap 1
Meng in een kom de bloem met wat zout, de blokjes boter, de eidooier en het water en kneed alles met koele handen snel tot een homogeen deeg.
Stap 2
Voeg eventueel nog iets meer water toe als het te kruimelig blijft.
Stap 3
Vorm een deegbal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast een half uur minuten rusten.
Stap 4
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne ronde lap van dertig cm doorsnee.
Stap 5
Leg deze in de vorm en druk hem aan de rand goed aan.
Stap 6
Laat de taartbodem nog een kwartier in de koelkast rusten en verwarm intussen oven voor op 190°C.
Stap 7
Snij de paprika in dunne reepjes en schaaf de venkel in dunne repen.
Stap 8
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roerbak de paprika en venkel drie minuten tot de groenten wat zachter worden.
Stap 9
Strooi er wat zout en peper over en verdeel de groenten over de taartbodem.
Stap 10
Klop in een kom de eieren los met Griekse yoghurt, citroenrasp, dille en wat zout en peper.
Stap 11
Strijk dit mengsel over de groenten uit.
Stap 12
Wrijf de blokjes vis in met wat citroensap, zout en peper en druk ze in het eimengsel.
Stap 13
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in een half uur goudbruin en gaar.
