Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalmsashimi met sojadressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalmsashimi met sojadressing
Stap 1
Pel en rasp de knoflook en gemberwortel fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Stap 2
Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit, snijd de andere in plakjes. Pel en snipper de sjalot fijn en snijd de bosui in dunne ringen.
Stap 3
Meng de sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, rode peper, het limoensap en -rasp en de sjalot in een kom. Zet apart.
Stap 4
Snijd de zalmhaas in dunne plakjes.
Stap 5
Verdeel de zalmhaas over 4 diepe bordjes, schep de sojadressing erover en garneer met de bosui en plakjes limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie213 kcal
- Eiwit16.2 g
- Koolhydraten5.9 g
- Vet13.5 gWaarvan verzadigd2.5 g
Trefwoorden
