Zandkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Zandkoekjes
Stap 1
Klop in een kom met de mixer de bloem, het bakpoeder, de boter, suiker, het ei en vanille-extract tot een deeg. Maak er een platte bal van en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestuif je werkblad en de deegroller licht met bloem. Rol het deeg uit tot een grote lap van 5 mm dik. Steek nu met de uitstekers allerlei leuke figuurtjes uit. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat met 3 cm tussenruimte.
Stap 3
Maak van de rest van het deeg een platte bal en rol opnieuw uit. Is het te zacht, verpak het dan in vershoudfolie en leg 10 min., of tot het weer steviger is, in de koelkast. Steek het deeg opnieuw uit en leg op de bakplaat.
Stap 4
Bak de koekjes in het midden van de oven in 12-15 min. goudgeel. Laat de koekjes 10 min. op de bakplaat afkoelen, ze zijn dan nog zacht. Laat verder volledig afkoelen op een rooster, dan worden ze bros.
Stap 5
Meng de poedersuiker en 3-4 el water tot een glazuur van yoghurtdikte. Doe wat glazuur op elk koekje en bestrooi met regenboogfantasie.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - vershoudfolie
- - deegroller
- - uitsteekvormpje
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie298 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten52 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd5 g
