Zeeuwse mosselen met sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Zeeuwse mosselen met sinaasappel
Stap 1
Hak de peterselie grof.
Stap 2
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Stap 3
Boen de sinaasappels schoon.
Stap 4
Snijd de helft van de sinaasappels in vieren en snijd de kwarten in plakken.
Stap 5
Pers de andere helft van de sinaasappels uit.
Stap 6
Schenk de olijfolie in de mosselpan en verdeel plakjes knoflook over de bodem.
Stap 7
Spoel de mosselen in een vergiet af onder stromend water, laat even uitlekken en leg mosselen die sluiten in de mosselpan.
Stap 8
Tik mosselen die niet meteen sluiten tegen het werkvlak en leg ze als er beweging in zit ook in de pan.
Stap 9
Verwijder kapotte mosselen en mosselen waar geen beweging inzit.
Stap 10
Verdeel de plakjes sinaasappel met peterselie en bosui tussen de mosselen.
Stap 11
Schenk het sinaasappelsap erover.
Stap 12
Verwarm de mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan, schud de pan af te toe.
Stap 13
Houd de mosselen warm in een grote schaal onder aluminiumfolie.
Stap 14
Kook het kookvocht op hoog vuur tot de helft in.
Stap 15
Roer in een schaaltje de yoghurt met mosterd en 50-75 ml mosselkookvocht tot een dipsaus.
Stap 16
Serveer met frieten en een gemengde salade.
