Zeeuwse mosselen
Ingrediënten
Bereidingswijze Zeeuwse mosselen
Stap 1
Spoel de mosselen onder stromend water.
Stap 2
Verwijder kapotte mosselen.
Stap 3
Geef mosselen die niet vanzelf sluiten een flinke tik op het werkvlak.
Stap 4
Gooi ze weg als ze dan nog niet dicht gaan.
Stap 5
Leg de mosselen in een grote pan en maal er flink peper boven.
Stap 6
Snij de prei in dunne ringen en snipper het ui.
Stap 7
Verdeel de prei, ui en kruiden tussen de mosselen.
Stap 8
Voeg geen water toe, er komt genoeg vocht uit de mosselen zelf.
Stap 9
Doe de deksel op de pan en breng de mosselen aan de kook.
Stap 10
Laat de mosselen zes tot acht minuten op matig hoog vuur koken tot alle schelpen open staan.
Stap 11
Schud de pan regelmatig.
Stap 12
Schep een soeplepel mosselvocht uit de pan in een schaaltje en roer de mosterd erdoor.
Stap 13
Doe de mosselen in grote diepe borden.
Stap 14
Serveer het mosterdsausje erbij om de mosselen in te dippen.
