Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zelfgemaakte chocoladeflikken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zelfgemaakte chocoladeflikken
Stap 1
Breek de chocolade in stukjes.
Stap 2
Hak de helft van de gemberbolletjes heel fijn en snijd de andere gemberbolletjes in flinterdunne plakjes.
Stap 3
Leg de stukjes chocolade in een kom en hang deze in een pan boven een laag kokend water.
Stap 4
Laat de chocolade smelten en roer regelmatig.
Stap 5
Neem als alle chocolade gesmolten is, de kom uit de pan en roer de sinaasappelrasp met de sesamzaadjes en de fijngehakte gember door de chocolade.
Stap 6
Schep met een lepel bergjes chocolade op de bakplaat met bakpapier en laat deze uitvloeien tot flikken.
Stap 7
Druk ze eventueel met de bolle kant van de lepel iets platter.
Stap 8
Druk de plakjes gember in de flikken.
Stap 9
Laat de chocoladeflikken in de koelkast in 1 uur helemaal opstijven.
Stap 10
Serveer de flikken in een mooi schaaltje.
