Zelfgemaakte erwtensoep met worst
Ingrediënten
Bereidingswijze Zelfgemaakte erwtensoep met worst
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de erwten erdoor en roerbak ze 1 minuut.
Stap 2
Schenk er 1.5 liter water bij en voeg de laurierblaadjes en 0.5 eetlepel zout toe.
Stap 3
Breng het geheel al roerend aan de kook en kook de erwten in 30 minuten zachtjes bijna gaar.
Stap 4
Schil de knolselderij en snijd daarna in blokjes.
Stap 5
Snijd de prei in dunnen ringen en hak de bladselderij fijn.
Stap 6
Roer de knolselderij, prei en 3/5 eetlepels bladselderij erdoor en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
Stap 7
Roer regelmatig, zodat het een gebonden soep wordt.
Stap 8
Snijd de rookworst in plakjes en roer ze door de soep, laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
Stap 9
Breng de erwtensoep op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 10
Serveer de soep in wijde kommen en strooi er wat bladselderij in.
Stap 11
Lekker met roggebrood.
