Zelfgemaakte tabouleh
Ingrediënten
Bereidingswijze Zelfgemaakte tabouleh
Stap 1
Doe de couscous in een kom en roer het citroensap en de olijfolie met wat zout en peper erdoor. Schenk er het kokend water bij. Laat de couscous tien minuten wellen.
Stap 2
Halveer intussen de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in lange dunne repen en snijd deze in kleine stukjes van een halve cm.
Stap 3
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van een halve cm.
Stap 4
Maak de couscous rul met een vork en schep de komkommer, tomaat en de kruiden erdoor. Laat de couscous zo nog minstens 2-3 uur staan.
Stap 5
Schep de couscous als een berg in het midden op een platte schaal.
Stap 6
Kook de eieren en snij ze in vieren. Snij de feta en de olijven in kleine stukjes.
Stap 7
Verdeel de slablaadjes om de couscous heen en garneer met de partjes ei, feta en olijven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten35 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
