Zoete aardappelboerenkoolstamppot
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappelboerenkoolstamppot
Stap 1
Schil de aardappelen en snij deze in stukken.
Stap 2
Kook de zoete aardappelen in een pan met een flinke bodem water met wat zout in een kwartier beetgaar.
Stap 3
Verwarm in de wok twee eetlepels olijfolie.
Stap 4
Fruit de ui zachtjes glazig en voeg de knoflook toe.
Stap 5
Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Stap 6
Voeg de tijm met wat zout en versgemalen peper en het water toe.
Stap 7
Smoor de boerenkool in tien minuten beetgaar.
Stap 8
Wrijf de tartaartjes in met wat zout en paprikapoeder.
Stap 9
Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een grillpan in zes minuten bruin en vanbinnen rosé.
Stap 10
Giet de zoete aardappel af, maar vang het vocht op.
Stap 11
Stamp de zoete aardappel tot een smeuïge puree, voeg zo nodig wat van het vocht toe.
Stap 12
Schep de puree door het boerenkoolmengsel en warm alles goed door tot een smeuïge stamppot.
Stap 13
Serveer de tartaartjes erbij.
