Zoete aardappelfriet met kip en spicy komkommer
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappelfriet met kip en spicy komkommer
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de zoete aardappelen schoon, dep droog en snijd met de schil in frieten.
Stap 2
Hussel ze in een kom om met 2 el olie, zout en versgemalen peper. Verdeel de friet over de met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper. Hak de rode peper fijn. Meng in een diep bord de helft van de rode peper met het sesamzaad.
Stap 4
Bestrooi de drumsticks met zout en versgemalen peper en wentel ze door het sesamzaad. Leg de drumsticks bij de friet op de bakplaat en besprenkel de kip met 2 el olie.
Stap 5
Bak de kip met de zoete aardappelfriet in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Keer of schep beide halverwege om.
Stap 6
Schaaf intussen de komkommers in linten en breng op smaak met de rest van de rode peper, 2 el olie (eventueel 2 el azijn), zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verdeel de zoete aardappelfriet over 4 borden en leg er de kip op. Serveer met de komkommersalade.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie705 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten57 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
