Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappelpuree met ahornsiroop
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappelpuree met ahornsiroop
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Stap 2
Zet de zoete aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de zoete aardappelen in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Stap 3
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 4
Voeg de boter en helft van de ahornsiroop toe aan de zoete aardappelen en stamp met een pureestamper tot een fijne puree.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Schep de puree in een schaal, schenk de rest van de ahornsiroop erover en garneer met de tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie361 kcal
- Eiwit3.2 g
- Koolhydraten59 g
- Vet10.9 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
