Zomerse broccolitaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse broccolitaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de boter in blokjes en snijd de ham in brede repen.
Stap 3
Snijd broccoliroosjes van de stronk.
Stap 4
Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in dunne plakjes.
Stap 5
Kook de broccoliroosjes en –plakjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 6
Spoel de broccoli in een vergiet af onder koud stromend water en laat de broccoli uitlekken.
Stap 7
Meng de bloem met de boter, de helft van de geraspte kaas en 1/5 deel van het ei in de keukenmachine tot een deeg.
Stap 8
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm en bekleed de vorm met het deeg.
Stap 9
Druk het deeg aan de randen aan en laat het rommelig boven de rand uitsteken.
Stap 10
Verdeel de plakjes broccoli over de bodem en leg de broccoliroosjes en de repen ham erop.
Stap 11
Klop in een kom de overige eieren los met de yoghurt, de rest van de geraspte kaas en wat zout en peper en schenk dit mengsel over de broccoli in de taartbodem.
Stap 12
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
