Zomerse maaltijdsalade van tomaten, gegrilde paprika en couscous
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse maaltijdsalade van tomaten, gegrilde paprika en couscous
Stap 1
Verwarm de oven tot 220 °C. Maak de paprika schoon en snijd in plakken.
Stap 2
Hak de knoflook fijn en verdeel in zessen op de snijplank. Meng de paprika met 4 delen van de knoflook, 2 eetlepels olie en wat zout. Grill 10 à 15 minuten in de oven of op de barbecue,
Stap 3
Meng de couscous met 1 eetlepel olijfolie, zout, komijn, kappertjes en 1 deel van de knoflook.
Stap 4
Giet 450 ml kokend water op de couscous en laat 5 minuten staan, afgedekt met een theedoek.
Stap 5
Roer door met een vork en breng op smaak met de helft van de oregano.
Stap 6
Verwijder de steelaanzet van de tomaten en snijd ze in 8 parten. Maak ze in een kom aan met het laatste deel van de knoflook, rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout.
Stap 7
Haal de blaadjes van de oregano.
Stap 8
Serveer in diepe borden de afgekoelde couscous met daarop de gegrilde paprika en tomaten. Besprenkel met de overige oregano en de dressing van de tomaten.
