Zomerse paprika-hummus
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse paprika-hummus
Stap 1
Snijd de paprika in reepjes.
Stap 2
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de paprika op middelhoog vuur in 5 minuten zacht. Schep uit de pan en laat iets afkoelen.
Stap 3
Laat de kikkererwten uitlekken, bewaar het vocht. Laat ook de mais goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Stap 4
Hak de knoflook fijn en pers de citroen uit.
Stap 5
Doe de paprika, kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin en olijfolie in het bakje van de hakmolen en maal tot een fijne hummus. Voeg als de hummus te droog is, een beetje van het kikkererwtenvocht toe. Breng op smaak met zout en peper en schep in een schaal.
Stap 6
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de maiskorrels in 3 minuten krokant.
Stap 7
Bestrooi de paprikahummus met de mais en alfalfa. Serveer met biologisch brood om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer of hakmolen
Voedingswaarden
- Eiwit7.5 g
- Koolhydraten17.6 g
- Vet15.9 gWaarvan verzadigd2.4 g
Trefwoorden
