Zomerse Poke bowl
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse Poke bowl
Stap 1
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd in dunne reepjes.
Stap 2
Verwijder het steeltje van de rode peper en rol de zaadjes tussen twee handen uit de peper. Snijd in dunne schuine ringen en meng met de komkommer.
Stap 3
Meng de sesamolie met het limoensap, sojasaus en vers gemalen zwarte peper. Schep om met de komkommer.
Stap 4
Verwarm de mihoen met de tuinerwten en wortel julienne 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een vergiet.
Stap 5
Rooster intussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin.
Stap 6
Verdeel de mihoen, doperwten en wortel over 4 kommen. Verdeel er de mango over en een flinke lepel komkommersalade. Besprenkel met sesamzaad.
Stap 7
Gebruik de resterende marinade als dressing.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie190 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten32 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
