Zomerse spitskoolstamppot
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse spitskoolstamppot
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2
Snijd intussen de spitskool in repen van 3 cm. Verwarm 30 g boter en de melk in een hapjespan en verkruimel al roerend het bouillonblokje erboven. Voeg de spitskool toe en stoof zachtjes in 15 min. op een lage stand.
Stap 3
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en snijd de tomaten in reepjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen op een middelhoge stand af en toe omscheppend in ca. 5 min. lichtbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de gestoofde kool met het vocht, de tomaat en mosterd erdoor.
Stap 5
Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de gebakken oesterzwammen erop. Verkruimel de geitenkaas erover.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie514 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten56 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd13 g
