Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolstamppot met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met spekjes
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2
Kook intussen de zuurkool in een scheut water in 20 min. gaar.
Stap 3
Smelt intussen de helft van de boter en bak de spekblokjes uit. Verwarm de melk.
Stap 4
Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
Stap 5
Giet de zuurkool af en schep met de spekjes door de puree. Verwarm de stamppot, al roerend, nog even en breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie510 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten41 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
