Zweedse amandeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Zweedse amandeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Rooster de helft van het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat het op een bordje afkoelen.
Stap 3
Klop in een kom de eieren met 175 g suiker tot een romig en licht mengsel.
Stap 4
Smelt de boter.
Stap 5
Spatel de bloem met een snufje zout, de gesmolten boter en de geroosterde amandelen erdoor.
Stap 6
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 7
Bak de taartbodem in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
Stap 8
Rooster het laatste amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Stap 9
Neem de pan van het vuur en schep twee eetlepels suiker door de warme amandelen.
Stap 10
Laat de suiker al omscheppend smelten tot alle amandelen omhuld zijn met een dun laagje gesmolten suiker.
Stap 11
Strijk de amandelen op een stuk bakpapier uit en laat ze afkoelen.
Stap 12
Klop in een kom de verse roomkaas met de rest van de suiker luchtig.
Stap 13
Strijk het mengsel over de taartbodem uit en strooi de gesuikerde amandelen erover.
