recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappel-knoflooksoep met spek

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - vleesbouillon (1 liter)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - kruimige aardappelen (500 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ontbijtspek (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met volkorenbolletjes.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de ontbijtspek in plakjes; Hak de knoflook fijn; Snipper de ui; Schil de kruimige aardappelen en snijd in blokjes; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 3 Bak de plakjes spek in een soeppan in de hete olie knapperig bruin en leg ze op een bordje.
  • 4 Fruit de knoflook en ui zachtjes glazig in het bakvet.
  • 5 Bak de aardappel 2-3 minuten zachtjes mee.
  • 6 Voeg de tijm en bouillon toe en kook de soep in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi gladde soep.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Schep de soep in wijde kommen en strooi de bosuitjes erin.
  • 10 Leg de plakjes spek op de soep.
  • 11 Wijntip: eenvoudige rode wijn, zoals Boerenlandwijn of Côtes du Ventoux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.