recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met bietjes en haring

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - azijn (2 eetlepel(s))
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - mosterd (0.5 eetlepel(s))
  • - maatjesharing met ui (2 )
  • - gekookte bietjes (400 gram)
  • - komkommer (1 )
  • - peterselie (3 eetlepel(s))
  • - Griekse yoghurt (100 gram)
  • - aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de aardappelen en snijd in blokjes; snijd de bietjes en komkommer in blokjes; hak de peterselie fijn.
  • 2 Kook de aardappelblokjes in 10 minuten beetgaar.
  • 3 Klop in een kom een dressing van de azijn, olie, mosterd en de ui van de haringen met zout en peper naar smaak.
  • 4 Giet de aardappelen af en schep ze door de dressing.
  • 5 Laat de salade afkoelen en schep dan de bietjes en komkommer en 2/3 van de peterselie erdoor.
  • 6 Schep de salade in diepe borden en verdeel de haring erover.
  • 7 Schep op elk bord een flinke toef Griekse yoghurt en strooi er peper en peterselie over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.