DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Aardappelsalade met haring en radijs

Hoofdgerecht Eenvoudig 25 minuten
(0)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Was de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Stap 2 Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 5 minuten. Stap 3 Breng intussen een andere pan met water aan de kook en kook de doperwten in 4 minuten beetgaar. Giet de doperwten af. Stap 4 Snijd de kropsla grof. Maak de haringen schoon en snijd deze in stukken van 3 cm. Snijd het loof van de radijs en snijd in parten. Stap 5 Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de aardappelen in 6 minuten goudbruin. Stap 6 Draai het vuur laag en voeg het limoensap en de citroenrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Stap 7 Meng de aardappelen met de kropsla, doperwten en radijs. Verdeel dit over de borden en garneer met de haring en hüttenkäse. Stap 8 Breng op smaak met zout en peper.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 297 kcal
Eiwit 16.8 g
Koolhydraten 29.3 g
Vet 11.4 g
Waarvan verzadigd 2.8 g
Trefwoorden
saladereceptenweekend