recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met haring

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - maatjesharing (2 )
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - peterselie fijngesneden (3 eetlepels)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - tafelaardappelen (750 gram)
  • - citroen (1 )
  • - rode uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de uien in ringen.
  • 2 Schil de tafelaardappels en snijd ze in blokjes.
  • 3 Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 cm.
  • 4 Marineer de uiringen 15 minuten in het citroensap.
  • 5 Kook de aardappelblokjes en boontjes in 8 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • 6 Klop voor elke 2 personen een eetlepel marinade met de olijfolie, peterselie en wat zout en peper tot een dressing en schep de aardappel en boontjes erdoor.
  • 7 Verdeel de gemengde sla over de borden en schep de aardappelsalade erop.
  • 8 Snijd de haring in brede repen.
  • 9 Leg de haring en uiringen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.