recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met makreel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gerookte makreel (400 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - zwarte olijven (50 gram)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - halfvette mayonaise (2 eetlepels)
  • - sinaasappels (2 )
  • - sperziebonen (500 gram)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm.
  • 2 Snijd de sperziebonen in stukken van 2 cm.
  • 3 Kook de aardappelen en sperziebonen samen in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • 5 Knip de bieslook fijn.
  • 6 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • 7 Vang hierbij het uitlopende sap op en meng dit in een schaal met de mayonaise, tijm, bieslook en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 8 Halveer de olijven.
  • 9 Maak de makreel schoon en snijd deze in stukken.
  • 10 Schep ook de aardappelblokjes, sperziebonen en de helft van de sinaasappel en olijven erdoor.
  • 11 Verdeel de veldsla over de borden en schep de aardappelsalade erop.
  • 12 Verdeel de makreel met de rest van de sinaasappel en olijven erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.