recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelsalade met sperziebonen en kerstomaatjes

Bijgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (125 g)
  • - zwarte olijven (6 stuks)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - pittige mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (10.5 eetlepel)
  • - sperziebonen (250 g)
  • - aardappelen (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Hak de peterselie fijn; Snijd de zwarte olijven in vieren; Halveer de kerstomaatjes.
  • 2 Kook de aardappelplakjes en sperziebonen samen in één pan in 6 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Klop in een schaal de azijn, mosterd, olijfolie, bosui, peterselie en zout en peper naar smaak tot een fijne dressing.
  • 5 Schep de aardappel, sperziebonen, olijven en tomaatjes erdoor.
  • 6 Lekker bij de barbecue.
  • 7 Wijntip: droge rosé of stevige witte wijn, zoals Droë Steen of Edelzwicker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.