recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelschotel met gerookte zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - fijne mosterd (1 eetlepel)
  • - griekse yoghurt (150 gram)
  • - eieren (4 )
  • - gerookte zalm à 100 g (2 pakjes)
  • - rode zoete puntpaprika (1 )
  • - dikke prei (1 )
  • - vastkokende aardappelen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: lage ovenschaal.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een pan met een flinke laag kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
  • 4 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Snijd de prei in dunne ringen, was ze in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
  • 6 Snijd de paprika in de lengte in vieren, verwijder zaadlijsten en snijd de paprika in kleine dunne reepjes.
  • 7 Snijd ook de zalm in repen.
  • 8 Vet de ovenschaal in.
  • 9 Hak de dille en peterselie fijn.
  • 10 Klop in een kom de eieren los met yoghurt, mosterd, dille, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 11 Schep de aardappelblokjes, prei, paprika en zalm erdoor.
  • 12 Doe dit mengsel over in de ovenschaal.
  • 13 Bak de aardappel-zalmschotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer met een salade.
  • 15 Menusuggestie voor: tomatensoep met een kloddertje Griekse yoghurt en een mespunt ras-el-hanout.
  • 16 Na: rijstdessert met rode besjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.