recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aardappelschoteltje met salade

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - gemengde sla (1 zak)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - Griekse yoghurt (300 gram)
  • - jong belegen 30+ kaas (150 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - aardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
  • 3 Kook de aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • 4 Snijd de ui in halve ringen.
  • 5 Snijd de olijven in vieren.
  • 6 Rasp de winterwortel.
  • 7 Pers de citroen.
  • 8 Fruit de ui zachtjes gaar in een steelpan met een beetje olijfolie.
  • 9 Leg de helft van de aardappelplakjes in vier ingevette kleine ovenschaaltjes.
  • 10 Verdeel de helft van de olijven, peterselie en kaas over.
  • 11 Leg de rest van de aardappelplakjes erop en verdeel de rest van de olijven en peterselie erover.
  • 12 Roer de yoghurt los met een beetje citroensap, de rest van de kaas en wat peper naar smaak en strijk dit over de aardappel uit.
  • 13 Bak de taartjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Klop in een schaal de rest van de olijfolie met het citroensap en wat zout en peper tot een dressing.
  • 15 Schep de wortel en sla erdoor.
  • 16 Geef de salade bij de aardappelschoteltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.