Ga naar de hoofdinhoud

Amerikaanse stamppot

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Pel de knoflook. Zet de aardappelen en knoflook in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Meng de pompoenblokjes met olie, de helft van de ahornsiroop en wat zout. Verdeel over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de pecannoten 4 minuten, schud regelmatig om. Voeg de overige ahornsiroop toe en haal de pan direct van het vuur. Breng de pecannoten op smaak met zout en zet apart. Plaats de plakjes bacon de laatste 5 minuten bij de pompoen in de oven. Giet de zoete aardappelen af en schep in een grote pan. Voeg de pompoenblokjes en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot. Hak de blaadjes van de takjes peterselie grof. Serveer de stamppot met de crispy bacon, pecannoten en garneer het gerecht met peterselie.
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - stamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 793 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 77 g
Vet 42 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden stamppotrecepten