recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ananasspiesen

Nagerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - slagroomijs (4 bollen)
  • - rum (3 eetlepels)
  • - donkere basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - boter (50 gram)
  • - cake (4 plakjes)
  • - aardbeien (24 )
  • - verse ananas (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: barbecue.
  • 2 Voorbereiden: snijd de ananas in vier plakken van drie cm dik.
  • 3 Snijd de schil eraf en snijd ook de harde kern eruit.
  • 4 Snijd de ananasplakken elk in zes stukken.
  • 5 Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • 6 Snijd de plakken cake in zes blokjes.
  • 7 Steek aan een spies een stuk ananas en een stuk cake en steek er dan een aardbei op, in de lengte door de punt van de aardbei heen.
  • 8 Herhaal deze volgorde nog vijf keer.
  • 9 Maak zo nog drie spiesen.
  • 10 Leg de spiesen op een schaal en bewaar ze afgedekt op een koele plaats.
  • 11 Op de barbecue: smelt de boter in een steelpan op de barbecue en roer de basterdsuiker met rum of sinaasappelsap erdoor.
  • 12 Bestrijk de spiesen met dit sausje en leg ze op het rooster van de barbecue, eventueel op een stuk aluminiumfolie als het rooster te grof is.
  • 13 Bak de spiesen 4-6 minuten tot ze warm zijn en licht kleuren.
  • 14 Keer ze regelmatig.
  • 15 Serveer de spiesen op borden met een bol slagroomijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.