recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met ui en pittige pinda's

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (1.25 kilo)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - ongezouten pinda's (125 gram)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - komijn (1 theelepel)
  • - melk (150 ml)
  • - andijvie (1 struik)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Snij de uien in halve ringen.
  • 4 Bak de uien in een koekenpan met tweederde van de olijfolie in 10 minuten zachtjes goudgeel en gaar.
  • 5 Bak in een andere koekenpan met de rest van de olijfolie de pinda's knapperig.
  • 6 Roer de chilipoeder en komijn erdoor.
  • 7 warm de melk op.
  • 8 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 9 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 10 Roer de uien en andijvie erdoor en warm de stamppot al omscheppend door tot de andijvie begint te slinken.
  • 11 Breng op smaak met zout en peper.
  • 12 Serveer de stamppot in diep borden en strooi de pinda's erover.