recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met worst en appel

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - panklare andijvie (600 g)
  • - nootmuskaat
  • - melk (150 ml)
  • - appels (2 )
  • - gekookte worst (400 g)
  • - uien (2 )
  • - gerookte spekblokjes (150 g)
  • - kruimige aardappelen (1.5 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met mosterd en piccalilly.
  • 2 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen.
  • 3 Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • 4 Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de melk, zout, peper en nootmuskaat tot een smeuïge puree.
  • 5 Snijd de uien in halve ringen.
  • 6 Fruit de ui in het bakvet glazig.
  • 7 Voeg de worst en appel toe en bak ze in 4-5 minuten mooi bruin.
  • 8 Bak de spekblokjes in een wok zachtjes knapperig bruin en schep ze in een kom.
  • 9 Schep de andijvie en de spekjes erdoor en warm de stamppot goed door.
  • 10 Snijd de worst in blokjes en schil de appels en verdeel in stukjes.
  • 11 Schep de stamppot in diepe borden en schep de worst met appel erover.
  • 12 Wijntip: Sappige rode wijn, zoals Chianti, Côtes du Ventoux of Côtes du Rhône.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.