recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Appel compote met Griekse yoghurt en walnoten

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum- of muntblaadjes (1 eetlepel)
  • - gebroken walnoten (50 gram)
  • - griekse yoghurt (500 ml)
  • - appelsap (300 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - schijfjes verse gember (2 )
  • - stevige appels (elstar, jonagold) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers en rasp de citroen.
  • 2 Snij de verse basilicum- of muntblaadjes in dunne reepjes.
  • 3 Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de parten.
  • 4 Halveer de parten en snijd ook deze partjes doormidden.
  • 5 Leg de appelstukken in een pan en steek de schijfjes gember ertussen.
  • 6 Verdeel de citroenrasp erover, druppel er maximaal twee eetlepels citroensap over en schenk het appelsap erbij.
  • 7 Breng alles net aan de kook en laat de appelstukjes tegen de kook aan in 10-12 minuten gaar worden.
  • 8 Schep de appelstukjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze even boven de pan uitlekken en schep ze op een bord.
  • 9 Neem ook de schijfjes gember uit de pan.
  • 10 Kook het vocht op hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden.
  • 11 Laat de siroop afkoelen.
  • 12 Verdeel de yoghurt over schaaltjes en schep de appelpartjes erop.
  • 13 Schenk de appelsiroop erover en verdeel de walnoten en basilicum of munt erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.