recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Appelmoes met een krokant korstje

Nagerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - kristalsuiker (2.5 eetlepels)
  • - havermout of muesli (4 eetlepels)
  • - beschuiten (4 )
  • - boter (25 gram)
  • - appelsap (100 ml)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - goudrenetten (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appels met een dunschiller. Snijd de appels in vieren en snijd de klokhuizen eruit. Snijd de parten in stukjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de stukjes appel in een pan en strooi de vanillesuiker en kaneel erover.
  • 3 Schenk het appelsap erbij. Zet de deksel op de pan. Zet de pan op hoog vuur en breng de het vocht aan de kook.
  • 4 Draai, zodra het vocht kookt, het vuur laag en kook de stukjes appel 10-12 minuten tot ze zacht worden en uit elkaar vallen. Roer de appelstukjes af en toe om.
  • 5 Laat de boter in een steelpan op zacht vuur smelten Verkruimel intussen de beschuiten door ze boven een kom fijn te knijpen. Roer de havermout, suiker en boter erdoor.
  • 6 Neem de pan van het vuur en stamp de appels met een stamper tot een grove moes. Of gebruik voor een echt gladde appelmoes de staafmixer.
  • 7 Schep de appelmoes in de ovenschaal, strijk de bovenkant glad.
  • 8 Strooi het beschuitmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat het korstje in 10-15 minuten goudbruin worden.
  • 9 Serveer de appelmoes op een bordje met wat vanillevla of een bolletje ijs.