recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Appeltaart met stroopwafel

Nagerecht
12 personen
90 min
Ingrediënten
  • - abrikozenjam (6 eetlepels)
  • - custardpoeder (2 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - stroopwafels (5 )
  • - grote stevige appels5 (4 )
  • - ei (1 )
  • - koude boter (125 gram)
  • - fijne kristalsuiker (125 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: springvorm met een doorsnede van 26 cm.
  • 2 Vet de springvorm in.
  • 3 Snijd de boter in kleine stukjes.
  • 4 Meng de bloem, suiker en een snuf zout in een kom en schep de stukjes boter erdoor.
  • 5 Meng alles met de vingers tot een kruimelig deeg.
  • 6 Voeg het ei en zo nodig ook een beetje koud water toe en kneed snel met koele hand tot een soepele deegbal.
  • 7 Laat het deeg gewikkeld in plasticfolie in de koelkast dertig minuten rusten.
  • 8 Verwarm na twintig minuten de oven voor op 175°C.
  • 9 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 10 Rasp de schil van de sinaasappel.
  • 11 Snijd de stroopwafels in stukjes.
  • 12 Schep in een kom de stukjes appel en stroopwafelstukjes met de sinaasappelrasp door elkaar.
  • 13 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van dertig cm.
  • 14 Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de rand goed aan.
  • 15 Prik gaatjes in de bodem en strooi er custardpoeder.
  • 16 over.
  • 17 Verdeel het appelmengsel over de bodem.
  • 18 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de appeltaart in vijfenveertig tot vijfitg driekwartier tot vijftig minuten goudbruin en gaar.
  • 19 Bestrijk de taart direct uit de oven royaal met abrikozenjam en laat de taart daarna afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.