recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Appeltaart met stroopwafel

Nagerecht
12 personen
90 min
Ingrediënten
  • - abrikozenjam (6 eetlepels)
  • - custardpoeder (2 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - stroopwafels (5 )
  • - grote stevige appels5 (4 )
  • - ei (1 )
  • - koude boter (125 gram)
  • - fijne kristalsuiker (125 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: springvorm met een doorsnede van 26 cm.
  • 2 Vet de springvorm in.
  • 3 Snijd de boter in kleine stukjes.
  • 4 Meng de bloem, suiker en een snuf zout in een kom en schep de stukjes boter erdoor.
  • 5 Meng alles met de vingers tot een kruimelig deeg.
  • 6 Voeg het ei en zo nodig ook een beetje koud water toe en kneed snel met koele hand tot een soepele deegbal.
  • 7 Laat het deeg gewikkeld in plasticfolie in de koelkast dertig minuten rusten.
  • 8 Verwarm na twintig minuten de oven voor op 175°C.
  • 9 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 10 Rasp de schil van de sinaasappel.
  • 11 Snijd de stroopwafels in stukjes.
  • 12 Schep in een kom de stukjes appel en stroopwafelstukjes met de sinaasappelrasp door elkaar.
  • 13 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van dertig cm.
  • 14 Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de rand goed aan.
  • 15 Prik gaatjes in de bodem en strooi er custardpoeder.
  • 16 over.
  • 17 Verdeel het appelmengsel over de bodem.
  • 18 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de appeltaart in vijfenveertig tot vijfitg driekwartier tot vijftig minuten goudbruin en gaar.
  • 19 Bestrijk de taart direct uit de oven royaal met abrikozenjam en laat de taart daarna afkoelen.