recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Asperges met warme beenham en sinaasappelsaus

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - slagroom (125 ml)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - (vers geperst) sinaasappelsap (150 ml)
  • - boter (100 g)
  • - sjalotje (1 )
  • - asperges (1.5 kg)
  • - gekruide beenham (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gekookte krieltjes.
  • 2 Braad de beenham in een braadslede in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Kook de asperges 10 minuten in ruim kokend water met wat zout.
  • 4 Laat ze daarna nog 10-20 minuten in het kookvocht staan.
  • 5 Verhit 15 g boter en fruit het gesnipperde sjalotje zachtjes glazig.
  • 6 Voeg het sinaasappelsap met de sherry en mosterd toe en kook het vocht tot een derde in.
  • 7 Roer de slagroom erdoor en laat de saus nog 2-3 minuten inkoken.
  • 8 Voeg van het vuur af de rest van de boter toe en klop alles met de staafmixer tot een gladde schuimige saus.
  • 9 Serveer de beenham in plakken met de asperges en de sinaasappelsaus.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld Mendoza White Wine of Ouro da Terra.