Aspergesalade met zalmtataki

4 personen Gemiddeld 25 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de witte asperges. Snijd de houtige onderkant van de witte en groene asperges eraf. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm. Verhit 2 el arachideolie in een koekenpan en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar. Schep uit de pan op een platte schaal en laat afkoelen. Verwijder intussen het vel van de zalm en bestrooi rondom met het sesamzaad, peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan en bak de zalm rondom 1 minuut, zodat de binnenkant nog rauw blijft. Neem uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord. Rasp intussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Rasp de gember. Klop de gember, rasp en sap van de limoen, sesamolie en sojasaus tot een dressing. Snijd de bieslook fijn. Schep 2/3 van de bieslook door de asperges. Snijd de zalm in plakjes en leg dakpansgewijs op de asperges. Besprenkel met de dressing, garneer met de rest van de bieslook en de limoenpartjes. Lekker met chiliflakes.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 411 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 11 g
Vet 32 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden receptenpaasbrunch
'