recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Auberginechutney met peer met rozijnen

Bijgerecht
8 personen
60 min
Ingrediënten
  • - aubergines (2 )
  • - peren (500 )
  • - rozijnen (100 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - lichte basterdsuiker (300 gram)
  • - witte wijn azijn (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: schone jampotten.
  • 2 Schil de peren.
  • 3 Snipper de ui en pers de knoflook.
  • 4 Rasp de gember.
  • 5 Snijd de aubergines en de peren in blokjes.
  • 6 Meng alle ingredienten in een pan en breng aan de kook en laat in 30-40 minuten zachtjes inkoken tot een dikke chutney, roer regelmatig.
  • 7 Schep de chutney in de schone potten en sluit ze af.
  • 8 Zet de potten 5 minuten op hun deksel, keer ze weer om en laat de chutney verder afkoelen.
  • 9 Lekker bij oosterse gerechten en als dip voor chips en dergelijke.
  • 10 Bewaartijd: 2-3 weken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.