recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aubergineschotel met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - ei (1 )
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - aubergines (2 )
  • - ui (1 )
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (500 g)
  • - gele rijst (1 pakje)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de aubergines in blokjes.
  • 3 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 4 Bak het gehakt met in een hapjespan rul met de chilipoeder en de helft van de komijn.
  • 5 Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • 6 Bak daarna de ui en aubergine met de olie op hoog vuur bruin en gaar.
  • 7 Bestrooi met zout en peper.
  • 8 Verdeel de helft van de rijst, gehakt en aubergine in laagjes in een ingevette ovenschaal en herhaal dit met de rest.
  • 9 Meng de yoghurt met ei, de andere helft van de komijn en zout en peper en strijk dit over het gerecht uit.
  • 10 Laat de schotel in de oven in 30 minuten gaar worden.
  • 11 Wijntip: Stevige rode wijn, bijvoorbeeld Boerenlandwijn Spanje of Cotes du Roussillon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.