recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Australische workerburger met notensalade

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - ketchup (3 eetlepels)
  • - mayonaise (2 eetlepel(s))
  • - hamburgerbroodjes (4 )
  • - appelazijn (0.5 eetlepel)
  • - walnootolie (2 eetlepel(s))
  • - rucola (50 gram)
  • - macadamia noten (4 eetlepel(s))
  • - ananas (4 plakken)
  • - voorgekookte bietjes (2 )
  • - eieren (4 )
  • - ontbijtspek (4 plakken)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - sambal (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - rundergehakt (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Maak het gehakt op smaak met de ui, sambal, peper en zout.
  • 3 Kneed het stevig door en maak er 4 burgers van die iets breder zijn dan de broodjes.
  • 4 Bak de burgers met de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur.
  • 5 Bak in een andere koekenpan het spek op hoog vuur zonder olie.
  • 6 Leg het spek op een bord en voeg de rest van de olie toe aan de pan, bak hierin de eieren aan 1 kant.
  • 7 Bestrooi met peper en zout.
  • 8 Snijd ondertussen de bietjes in dunne plakken en maak de dunne plakken ananas schoon.
  • 9 Hak de noten, meng met de rucola en maak op smaak met wat zout, walnootolie en azijn.
  • 10 Snijd de broodjes open, besmeer de onderkant met mayonaise en het kapje met ketchup.
  • 11 Leg de burgers, ananasplakken, bietjes, gebakken eieren en het spek op de broodjes en serveer met de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.