Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de avocado's, verwijder de pit met een mes. Stap 2 Hol de avocado rondom nog 0,5 cm verder uit met een lepel en leg ze met de bolle kant op de bakplaat. Stap 3 Splits de eieren, zorg dat de dooiers heel blijven. Vang het eiwit op in een maatbeker. Stap 4 Klop het eiwit los met versgemalen peper en meng er de zalmsnippers door. Stap 5 Schep in elke holte van de avocado's het ei-zalmmengsel. Leg er een dooier op. Bak de avocado 10 - 12 minuten in de oven tot het ei gestold is. Stap 6 Hak de bieslook fijn en bestrooi de avocado ermee.
Aanvullende benodigdheden - bakblik
Voedingswaarden (per portie)
Energie 284 kcal
Eiwit 12 g
Koolhydraten 2 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 4 g