recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Avocadospread met groene paprika

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - griekse feta (100 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - eetrijpe avocado (2 )
  • - verse basilicum (2 takjes)
  • - bosuitje (1 )
  • - groene paprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: schaar.
  • 2 Snijd de paprika in de lengte in vier parten.
  • 3 Snijd de steel en de wittige zaadlijsten met zaadjes weg.
  • 4 Snijd de stukken paprika in de lengte in reepjes van een halve cm dik.
  • 5 Snijd deze repen vervolgens in kleine blokjes.
  • 6 Snijd het kontje met worteltjes van het bosuitje en snijd het bosuitje vanaf deze kant in heel dunne ringetjes.
  • 7 Ook het groene deel.
  • 8 Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en knip ze met een schaar heel fijn.
  • 9 Halveer de avocado’s in de lengte en haal de pit eruit.
  • 10 Schep met een lepel het zachte vruchtvlees op een bord.
  • 11 Prak het avocadovruchtvlees met een vork heel fijn.
  • 12 Houd de citroen boven de avocadopuree en knijp er een beetje citroensap uit.
  • 13 Roer de paprikastukjes, bosuiringetjes en de fijngeknipte basilicumblaadjes door de avocado tot het een lekkere spread wordt.
  • 14 Breng op smaak met wat zout, peper en zo nodig nog wat citroensap.
  • 15 Smeer de avocadospread op een broodje.
  • 16 Verkruimel de feta heel fijn en strooi de kruimels over de avocadospread.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.