recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Babykalkoen met sinaasappel

Hoofdgerecht
8 personen
165 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 eetlepel)
  • - groene olijven (100 g)
  • - rode uien (3 stuks)
  • - plakjes ontbijtspek (100 g)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse tijm (2 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - milde paprikapoeder (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - babykalkoen (2.5 kg)
  • - sinaasappels (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frieten, broccoli en zelfgemaakte appelcompote.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snijd de rode uien in stukken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 4 Pers 1 sinaasappel uit, snijd de andere sinaasappels in stukken.
  • 5 Hak de verse tijm fijn.
  • 6 Meng de knoflook met paprikapoeder, komijn, tijm, royaal versgemalen peper, zout, sinaasappelsap en olijfolie.
  • 7 Maak het vel van de kalkoen met de vingers tussen vel en vlees rondom voorzichtig los.
  • 8 Wrijf het vlees (ook op de poten) in met het kruidenmengsel en trek het vel er weer overheen.
  • 9 Schep de rest van het mengsel in de buikholte.
  • 10 Leg de kalkoen in een ingevette braadslede en bedek de bovenkant met plakjes spek.
  • 11 Dek de kalkoen goed af met aluminiumfolie en braad hem 2 uur in de oven, bedruip regelmatig met braadvocht.
  • 12 Snijd de uien in stukken.
  • 13 Verwijder de folie en verdeel de stukken sinaasappel en ui en de olijven rond de kalkoen.
  • 14 Braad de kalkoen zonder folie in nog 30-45 minuten gaar en goudbruin.
  • 15 Wijntip: Een sappige rode wijn, bijvoorbeeld Montagny 1er Cru Chagnot of Bordeaux Château Chilllac.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.