recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Barramundi in Chinese gembersaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bloem (50 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepel(s))
  • - gemberwortel (5 cm)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (6 eetlepel(s))
  • - zoete chilisaus (100 ml)
  • - kippenbouillon (van tablet) (250 ml)
  • - sojasaus (2 eetlepel(s))
  • - barramundifilet (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: schil de gemberwortel; hak de knoflook fijn; snijd de barramundifilet in stukken (2 per persoon); snijd de bosuitjes in dunne reepjes.
  • 2 Snijd de gember in luciferdunne reepjes.
  • 3 Fruit de knoflook en gember in een pan met de helft van de olie zachtjes aan.
  • 4 Roer de chilisaus en bouillon erdoor.
  • 5 Laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot hij licht stroperig is.
  • 6 Wrijf de visfilets in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • 7 Bak de filets in een koekenpan met met de andere helft van de olie in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 8 Serveer de vis op warme borden en schenk de saus erover.
  • 9 Strooi de bosui en koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.