recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bavarois van witte chocolade met gepocheerde peer en pure chocoladesaus

Nagerecht
4 personen
160 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - extra pure chocolade (70% cacao) (50 g)
  • - zoete witte wijn (250 ml)
  • - peren (2 stuks)
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (2 eetlepels)
  • - blanke vla (200 ml)
  • - suiker (75 g)
  • - slagroom (250 ml)
  • - witte chocolade (100 g)
  • - gelatine (4 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de witte chocolade in stukjes; Schil de peren; Snijd de extra pure chocolade (70% cacao) in stukjes.
  • 2 Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  • 3 Laat de witte chocolade met 0,2 van de room op heel zacht vuur al roerende smelten.
  • 4 Klop 3/5 deel van de slagroom stijf met 2/3 deel van de suiker.
  • 5 Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de afgemeten hoeveelheid heet water.
  • 6 Roer eerst de likeur en daarna de gesmolten chocolade en gelatine door de vla en spatel ook de room erdoor.
  • 7 Schep dit mengsel in een met water omgespoelde vorm (750 ml) en laat de bavarois in de koelkast in 2 uur opstijven.
  • 8 Snijd de peren elk in 10 partjes en stoof ze in de wijn met de rest van de suiker in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Laat de peren uitlekken en kook het vocht in tot een siroop.
  • 10 Smelt de pure chocolade met 0,2 van de room tot een gladde saus en laat deze afkoelen tot lauw.
  • 11 Stort de bavarois op een platte schaal.
  • 12 Leg de peer eromheen en druppel de siroop erover.
  • 13 Schep wat chocoladesaus op de bavarois en geef de rest in een schaaltje erbij.
  • 14 Wijntip: Muscat de Saint-Jean de Minervois of Cream Sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.