Ga naar de hoofdinhoud

BBQ aubergineburger

4 personen Eenvoudig 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de BBQ voor. Snijd de aubergine in plakken van 3 cm dik. Snijd de snijkanten kruislings in. Snijd de rode ui in dunne reepjes en de halloumi in plakken van 0,5 cm. Meng 2 el olijfolie met de cajunkruiden en breng op smaak met wat zout. Smeer de aubergine in met de marinade. Gril de aubergine 10 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Smeer de plakken halloumi in met 1 el olijfolie, leg op het aluminiumfolie op de BBQ en grill 5 minuten mee. Keer halverwege. Snijd de burger broodjes open. Verdeel de veldsla en blaadjes munt over de onderste helften. Leg de gegrilde aubergine en halloumi erop. Verdeel de barbecuesaus en granaatappelpitjes erover.
Aanvullende benodigdheden - barbecue- aluminiumfolie
Voedingswaarden (per portie)
Energie 455 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 39 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 13 g
Trefwoorden bbqrecepten