recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bechamel-kaassaus

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - laurierblaadje (1 )
  • - volle melk (300 ml)
  • - bloem (25 gram)
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor, laat de bloem heel even zachtjes pruttelen.
  • 2 Schenk dan de helft van de melk erbij en roer – met een garde – tot het een dikke, gladde saus wordt.
  • 3 Schenk al roerend scheut voor scheut de resterende melk erbij en blijf roeren tot een mooie gladde saus wordt.
  • 4 Voeg het laurierblaadje toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken, roer regelmatig.
  • 5 Verwijder het laurierblaadje en roer de kaas door de saus.
  • 6 Laat de kaas al roerend smelten.
  • 7 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 8 Lekker over bloemkool of broccoli, maar ook over pasta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.