recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Beenham met frambozensaus

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 g)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - rode port (100 ml)
  • - diepvries frambozen (300 g)
  • - lichtbruine basterdsuiker (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - beenham (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries frambozen.
  • 2 Bestrijk de ham met mosterd, leg hem in de braadslede en strooi er de helft van de tijm, peper en basterdsuiker over.
  • 3 Braad de ham gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Pureer tweederde van de frambozen en breng de puree met de port en de vleesfond in een pan met een dikke bodem aan de kook.
  • 5 Laat het geheel in 10-15 minuten zachtjes inkoken tot een mooie saus.
  • 6 Roer de rest van de tijm en frambozen met zout en peper naar smaak erdoor en warm de saus nog even door.
  • 7 Verdeel de rucola over borden.
  • 8 Snijd de warme ham in plakken en leg ze dakpansgewijs op de sla.
  • 9 Serveer de saus in kleine glaasjes erbij.
  • 10 Wijntip: Mollige witte wijn (zoals Vouvray) of romige rode (bv. Shiraz uit Australië).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.